Hoe vrouwen hun interesse tonen?

Mannen en vrouwen zijn fundamenteel anders. Dat is niks nieuws. Een man is doorgaans niet echt subtiel als hij wil interesse tonen in een sexy dame. Hij zal bijna niet anders kunnen dan in volle bewondering te kijken naar haar vrouwelijke vormen; haar prachtige volle borsten of haar welgevormde billen bijvoorbeeld. Of hij zoekt oogcontact. Een man doet dit meestal niet echt onopvallend. Door zijn tunnelzicht is het eerder overduidelijk voor iedereen.

Een vrouw is helemaal anders hierin. Zij is veel subtieler wanneer het aankomt op interesse tonen in een man. Door haar breedtezicht heeft ze jou ook al in de gaten zonder dat je dit beseft. Zij geeft soms duidelijke, maar meestal minder duidelijke signalen. Als man moet je al vrij goed geoefend zijn om deze te ontdekken zodat je hierop kan inspelen en je kans kan grijpen. Na het lezen van dit iets langere artikel zal je een pak waardevolle tips krijgen zoals …

  • Leren herkennen wanneer een vrouw interesse toont in jou aan de hand van enkele concrete voorbeelden
  • Te weten komen wat sociale kalibratie is en hiermee moet experimenteren
  • Leren wat het juiste moment is om tot de actie over te gaan zodat je geen kansen meer laat liggen

Vrouwen die interesse tonen bij sociale gelegenheden

Door hun breedtezicht zijn vrouwen in staat om je goed te observeren, dikwijls nog voor jij hen hebt opgemerkt. Zij kijken naar je lichaamstaal, hoe je je gedraagt, hoe je eruit ziet, hoe je kledij is, hoe je je verzorgt… . Een combinatie van vele dingen. Vrouwen zijn hier heel goed in.

Wanneer je op een festival bent, in een bar, disco, op een receptie, after work event, … kortom een sociale gebeurtenis waar groepjes mannen en vrouwen samenkomen, dan wordt er veel geobserveerd door vrouwen én mannen.

Als jij binnen de smaak valt van een vrouw, én deze vrouw staat open voor nieuwe contacten, dan zal zij zeker haar interesse tonen. Alleen: de meerderheid van de mannen is niet in staat om deze signalen op te merken. Ook ikzelf was hier vroeger vaak onwetend.

Een eerste duidelijk signaal dat een vrouw je zal geven is oogcontact.

interesse tonen knappe vrouw

Haar blik zal de jouwe opzoeken om kort je aandacht te trekken. Als zij 3 of 4 seconden in jouw ogen kijkt dan is dit zeker een goed signaal. Dit is al vrij lang in een situatie waarbij jullie op een bepaalde afstand van elkaar staan.

Het is wel belangrijk dat jij haar de kans geeft om het oogcontact vast te houden. Hou haar blik dus vast tot zij eerst wegkijkt. Na 3-4 seconden kan je een kleine glimlach op je gezicht toveren. Als zij jou al niet voor was. Zo ontstaat een diepere flirtcommunicatie tussen jullie. Niemand in de ruimte is zich er van bewust behalve jullie twee. Dit is heel sterk. Je kan ook zelf oogcontact initiëren en dan geldt hetzelfde principe. Als zij meerdere keren het oogcontact vasthoudt dan heeft ze zeker een bepaalde interesse in jou.

Nu weet je eigenlijk al genoeg. Je moet haar aanspreken, alleen moet je nog een geschikt moment afwachten. Je mag zeker niet te lang wachten. Het proces van verlengd oogcontact en flirten kan zich wel nog een paar keer herhalen, maar uiteindelijk zal je toch tot de actie moeten overgaan. Je hoort het goed: JIJ, als man moet dit voor je rekening nemen.

Een tweede overduidelijk signaal die een vrouw je zal geven, na het verlengd oogcontact, is dat ze ineens heel dicht bij jou in de buurt komt staan. Een vrouw zal nooit van de ene kant van de ruimte naar de andere stappen om jou aan te spreken. Jij zal zelf een goed moment moeten kiezen om op haar af te gaan. Als ze het je dan nog makkelijk maakt door zich binnen aanspreekafstand op te stellen, dan heeft zij echt veel interesse. Je moet dus tot de actie overgaan. Een vrouw zal dit bijna nooit uit zichzelf doen!

via proximity interesse tonen

In iets extremere situaties kan de vrouw nog een derde en overduidelijk signaal geven. Dit gebeurt bijvoorbeeld als de bar of de dansvloer vol staat, en het is al wat later op de avond. Zij zal dan gewoon met haar lichaam tegen jou staan. Jullie staan nu in aanraking met elkaar, en ze wacht op jouw aanspreking. In iets extremere gevallen zal zij zelfs tegen je aan schuren, zelfs met haar borsten! Zogezegd ‘per ongeluk’, leuk toch :).

Indrukwekkende openingszinnen heb je bij al deze situaties niet nodig. Alle diepe communicatie is non-verbaal reeds gebeurd. “Hey, mijn naam is…, heb je een leuke tijd hier?” of “Hey, ik ben …, wat vind je van het feestje?” … En je bent vertrokken! Ze kan je nog afwijzen, maar je hoeft je ten minste thuis niet af te vragen: wat als ik haar had aangesproken? Dus sowieso goed gedaan!

Vrouwen die interesse tonen tijdens een gesprek

Wanneer je een vrouw ontmoet overdag, is de situatie heel anders. Je komt eerder plots met haar in gesprek. Ondanks je aanspreekangst wil je haar toch benaderen om kennis te maken. Zij is dan eerder een beetje overdonderd door jouw durf. Meestal verwachten vrouwen het niet om aangesproken te worden overdag. Hier zijn er dus geen voorafgaande non-verbale signalen.

Een vrouw zomaar ‘koud’ aanspreken vergt veel durf. Je kan altijd afgewezen worden. Dit risico zal je moeten nemen. Lees zeker mijn artikels over wat te doen met eventuele afwijzingen.

Het grote voordeel van een 1 op 1 gesprek is dat de vrouw niet hoeft rekening te houden met de sociale omgeving. De sociale controle die je bijvoorbeeld in een bar of discotheek hebt valt hier weg. Het gaat enkel om jullie twee. De vrouw kan ook iets vrijer en duidelijker haar interesse tonen.

Maar hoe zal een vrouw haar interesse tonen als zij in een gesprek is met jou? Ik heb 1 simpele basisregel. Zo lang de vrouw blijft praten met je heeft ze interesse. Ga er dus gewoon van uit dat zij wil verder praten. Anders had zij al snel één of ander excuus verzonnen om door te stappen (dat ze geen tijd heeft, dat ze een vriendje heeft, dat ze haar koala moet voederen 😉 ). Blijf dus zo lang mogelijk in gesprek en geef niet te snel op. Ik geef toe: om dit te kunnen moet je veel oefenen en een bepaalde durf ontwikkelen.

Een heel duidelijk signaal van interesse tijdens een gesprek is wanneer zij een vraag stelt aan jou. Maakt niet uit welke vraag. Als je veel vrouwen gaat aanspreken zal je merken dat de meest voorkomende is “En van waar ben jij?” Dan kan jij in je binnenste een vreugdedansje doen.

vreugde bij vrouw interesse tonen

Een duidelijk signaal van interesse. Ga zeker over tot verdere actie en regel dus ALTIJD haar nummer in zulke gevallen. Je kans op afwijzing is heel klein hier.

Hoe je je sociaal moet kalibreren

Ik heb tot nu enkele concrete voorbeelden gegeven van hoe vrouwen interesse tonen. Je kan dus meteen aan de slag. Ikzelf herken deze signalen nu vrij makkelijk. Dat bereik je enkel door veel, HEEL veel te oefenen. Door veel naar buiten te komen, feestjes, recepties, festivalletjes, … te doen. Door heel veel vrouwen én mannen aan te spreken.

Dat is wat we met een iets moeilijkere term noemen sociale kalibratie. Een definitie van kalibratie is “de nauwkeurigheid bepalen aan de hand van een standaard. Het is het bijstellen, of afstellen van een systeem.”

Jij zal dus jezelf goed moeten kalibreren om signalen van andere mensen, in ons geval meestal vrouwen, juist te interpreteren. Dit kan enkel door enorm veel sociale interacties te doen. Dit kan gaan van simpele dingen als de weg vragen, van op afstand flirten, oogcontact maken, een mening vragen, … tot een directe aanspreking van een lekkere dame waarin je meteen je interesse duidelijk maakt.

Het is pas door al deze interacties tientallen of honderden keren te herhalen dat je goede ervaring opbouwt. Enkel en alleen zo word je sociaal gekalibreerd, word je sociaal vaardig.

Zoals ik al zei: ik ga het niet makkelijker voorstellen dan dat het is. Het is hard werken en veel falen, maar de sociale vaardigheden die je ermee ontwikkelt zijn GIGANTISCH. Door enkel via Tinder te swipen zal je nooit deze vaardigheden verwerven.

In de moderne maatschappij waarin door de schermverslaving 80 pct van de mensen asociaal is geworden en geen sociale vaardigheden meer ontwikkelt, is het een ENORME troef als jij dit wél doet. Je harde werk zal zeker worden beloond, ook in je beroepsleven bijvoorbeeld. Je zal je onderscheiden van de grote massa die sociaal wordt verdoofd door steeds voor een scherm te zitten in plaats van in de echte wereld.

interesse tonen in echte wereld

Kom dus regelmatig eens van achter je smartphone- of computerscherm en ontdek de boze buitenwereld ;-). Groet en spreek met mensen, flirt er op los, bezoek sociale events, ga de straat op, spreek vrouwen situationeel of direct aan. Oefen, geef niet op na een tegenslag of faling. En vooral: amuseer je hierbij. Je zal snel vorderingen maken.

Een hele boterham informatie dus vandaag over de signalen van vrouwen herkennen en hoe je dan tot de actie moet overgaan. Zo laat je voortaan geen kansen meer liggen en raak je niet meer gefrustreerd.

Ik wens je er veel succes mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *