Welke complimentjes kan je geven aan vrouwen?

Het is niet goed om dames te overladen met veel complimentjes. Zo word je in de ogen van een vrouw al snel gezien als een slijmbal. Een vrouw zal hierop te defensief reageren, je aanpak zal niet werken. Mag je dan geen enkel complimentje geven? Hoe maak ik dan mijn interesse voor haar dan duidelijk en hoe kan ik haar dan veroveren? Welke complimentjes werken wél bij vrouwen tijdens een eerste ontmoeting? Je leest het in wat volgt. Je zal kunnen ontdekken…
  • Dat je stereotiepe complimentjes moet vermijden en hoe je dit doet
  • Hoe je een welgemeend complimentje geeft
  • Wanneer in een gesprek je je complimentje best geeft
  • Welke lichaamstaal je best gebruikt tijdens en na het geven van je complimentje

Welke complimentjes zijn niet oké?

In de volgende 2 korte paragrafen som ik kort enkele dingen op die je waarschijnlijk al weet, maar ik doe het toch voor de zekerheid, en als inleiding op wat volgt. Lees dus zeker verder.
  • Te stereotiepe, overdreven complimentjes zullen niet werken. “Ik was aan het verdrinken in je prachtige ogen”, “Je bent een engel op Aarde”, … zijn dingen die je best behoudt voor je poëzieboek in je nachtkastje. Je zegt ze beter niet tegen een vrouw als je deze pas hebt ontmoet.
  • Te seksuele complimentjes werken eveneens niet bij een eerste kennismaking. “Ik was onder de indruk van je gigantische tieten”, “Ik zou direct je kont willen aanraken” … zijn eveneens te mijden. Je wordt gezien één of andere creep.

Supertip: Maak je complimentje specifiek

In plaats van algemene complimentjes te gebruiken die op alle vrouwen van toepassing zouden kunnen zijn, maak je jouw complimentje specifiek. Je complimentje is specifiek op haar gericht, waardoor het veel echter overkomt! De dame weet dan zeker dat het complimentje aan haar gericht is. Het is geen zinnetje dat je zomaar komt opzeggen en voor elke vrouw gebruikt. Integendeel, het complimentje komt uit je hart. Eens je je aanspreekangst onder controle hebt kan je op dames afstappen en meteen ook zeggen waarom je haar aanspreekt. Dit doe je met een zo specifiek mogelijk complimentje. Hierbij 2 kleine voorbeelden:
  • Je hebt net een dame aangesproken of bent via een kennis in gesprek gekomen met haar. Deze dame heeft lange blonde krullen. Geef dan een complimentje over het feit dat je d’r haar echt mooi vindt en geef er een assumptie bij: “Het ziet er erg naturel uit”… Zo kan de dame ook bevestigen of ontkennen en kan zij mee investeren in jullie gesprek. Het gesprek is op gang en je interesse in getoond.
  • Je bent net in gesprek met een sexy dame die een strakke lederen broek draagt alsook enkele piercings heeft. Geef dan een complimentje over het feit dat je haar gedurfde stijl apprecieert. Geef er een simpele assumptie bij: “Je bent wel vaak bezig met je stijl precies…” en het gesprek is op gang.
Hetzelfde kan bij dames met vlechtjes, met gele hakken, met een paardenstaart, met zwarte laarzen, met stockings, enz… . Wees dus specifiek. Let wel: bij welke complimentjes dan ook is het belangrijk dat je ze echt meent. Anders heeft een vrouw dit meteen door en val je door de mand. Als je geen complimentje meent heeft het ook geen zin om het te geven.

Wanneer geef ik mijn complimentje?

AANSPREKING OP STRAAT Als je een dame aanspreekt op straat doe je dat met een reden. De dame weet dit ook. Je kan naar de weg vragen, naar de dichtstbijzijnde koffietent, haar mening vragen over appelblauwzeegroene weekdieren… 🙂 Maar uiteindelijk draai je zo rond de pot. Doe dit niet. Wees eerlijk en zeg vrij snel dat je haar aanspreekt omdat je iets leuk vind aan haar. Geef dus met andere woorden vrij snel je compliment. Zo is dat achter de rug en is je bedoeling duidelijk. Jij speelt het spel tenminste eerlijk en durft risico nemen. Dit is mannelijk gedrag. Dit is ballen tonen. En zoals we geleerd hebben: zorg dat het complimentje specifiek is voor haar én echt gemeend. Dan kan je niet mis. Ook al word je afgewezen: je bent eerlijk geweest en je hebt je kans gewaagd. Een dame heeft hiervoor respect en eens je hier beter in wordt door oefening zorgt dit ook voor zelfrespect/zelfvertrouwen. Als je toch te bang bent en gewoon de weg vraagt kan je je altijd snel herpakken: “Goh, ik wil de weg wel kennen, maar eigenlijk vond ik je gezicht zo cute, en het is daarom dat ik je aansprak.” BAM, en je complimentje is er. Nog steeds heel snel in je gesprek. Het spreekt vanzelf dat je veel zal moeten oefenen en vele dames aanspreken om succes te hebben, maar het loont de moeite! Je zal zelf kunnen zien welke complimentjes bij jou passen en het best werken. Door ze toe te passen, door actie te ondernemen! Eens je de eerste dates en de eerste kus achter de rug hebt raak je vanzelf overtuigd! ONTMOETING VIA EEN KENNIS Als je via een vriend in gesprek raakt met een dame geldt eigenlijk hetzelfde. Als je iets leuk vindt aan haar, zeg het dan ook. Wacht er niet te lang mee. Welke complimentjes je ook maakt: maak ze gemeend en specifiek, en slechts 1 keer. Dan blijft je complimentje exclusief en werkt het goed!

Welke houding neem je aan bij je complimentje?

Zoals ik al aangaf moet je complimentje vol overtuiging worden gegeven. Hou je dus niet in en spreek ook met overtuiging: een energieke, diepe stem, overtuigende articulatie met beklemtoning van enkele woorden (SUPERknap, ECHT mooie krullen,…). Spreek voldoende traag en houd haar oogcontact vast. Natuurlijk zorg je voor een blij gezicht met een ietwat ondeugende lach erop: je bent toch blij dat je haar kan aanspreken! Ook al zal je nog aanspreekangst hebben: wees blij dat jij diegene bent die dit durft: een vrouw aanspreken en een complimentje geven. 999 andere mannen zullen enkel staren naar haar. Jij hebt wel de ballen! Voorts nog een vraagje aan jou: ben jij echt gemotiveerd of lees je enkel over vrouwen veroveren? Wil jij weten hoe je vanzelf mannelijk gedrag en een krachtige lichaamstaal kan aannemen zonder ook maar 1 techniek te moeten inoefenen? Hoe zij jou ziet als een mannelijke gast, mogelijk sex material? Gebruik de lichaamstaal tip die je gratis kan krijgen. Onderneem actie. Vandaag nog. Succes bij alles wat je doet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

​De juiste lichaamstaal aan vrouwen tonen? Met deze tip!